Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Της Κυριακής η (εκ)κένωση

  Αν σας έλεγαν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε το σπίτι σας για κάποιες ώρες ή ακόμη και για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο, γιατί μια βόμβα του Β' παγκοσμίου πολέμου, θαμμένη 74 ολόκληρα χρόνια βαθιά μέσα στη γη,  πρόκειται να απενεργοποιηθεί από ειδική μονάδα του στρατού κι ως εκ τούτου θα πρέπει να εκκενωθεί μια αστική περιοχή σε ακτίνα σχεδόν δύο χιλιομέτρων γιατί, όσο εξαιρετικά μικρή και να είναι η πιθανότητα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η βόμβα να κάνει μπουμ, το Κορδελιό ν' αλλάξει θέση στο χάρτη και η Θεσσαλονίκη να υποστεί έναν σεισμό της τάξεως των 6,5 ρίχτερ, τι θα επιλέγατε να πάρετε μαζί σας;

Ας το σκεφτούμε:
  Μια αλλαξιά ρούχα, τουλάχιστον καθότι πώς παίρνεις μέρος σε τέτοια πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα, επιχείρηση εκκένωσης περιοχής χωρίς ένα καθαρό βρακί;
  Οδοντόβουρτσα κι οδοντόκρεμα, απ' αυτή που κάνει λεύκανση στα δόντια για ν' αστράφτει το χαμόγελο σε περίπτωση που πλακώσουν οι κάμερες και ρωτάνε οι ρεπόρτερς πώς αισθάνεστε που καθόσασταν τόσα χρόνια πάνω σε μία βόμβα - εδώ απαντάτε σαν τον Βαρώνο Μυνχάουζεν.
  Το κινητό σας! Προς Θεού μη ξεχάσατε το κινητό σας για να μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κολλητό και να του πείτε:
" Άσε μεγάλε, ευτυχώς που βγήκαμε από το σπίτι και κάναμε καινούριες γνωριμίες.Ούτε που ήξερα ότι μια δίμετρη καλλονή με ατελείωτα πόδια έμενε λίγο πιο κάτω στη γωνία".
  Σε περίπτωση που διαθέτετε κατοικίδιο μην αφήσετε πίσω σας το σκύλο, τη γάτα, το χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα ή το καναρίνι.Το τελευταίο μπορεί ν' αποδειχτεί και χρήσιμο για την ασφάλειά σας αν παραστεί ανάγκη να κατεβείτε σε στοές ορυχείου που ενδέχεται να δημιουργηθεί από τον κρατήρα.
  Το άλμπουμ με τις παλιές, εκτυπωμένες σε χαρτί Fuji, φωτογραφίες. Τις πιο πρόσφατες τις έχετε έτσι κι αλλιώς στο κινητό σας.
  Την αντηλιακή! Εκτός του ότι θα ΄χει μαι χαρά, ανοιξιάτικη μέρα με ήλιο - μπορεί να 'χουν ανθίσει κι οι αμυγδαλιές - αν βρείτε να υιοθετήσετε έναν Δανό να μην έχετε μια αντηλιακή κρεμούλα να του βάλετε;

  Σκέφτεστε τίποτε άλλο σημαντικό;
   Αχά! Τα χρήματα από το στρώμα!!! Δεν πιστεύω να φύγετε τόσο βιαστικά που να ξεχάσετε τα ευρώ που αποσσύρατε από τους λογαριασμούς και τα παραχώσατε στο στρώμα για να κάνετε την προσωπική σας αντίσταση στα capital controls; Και τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες, όσοι έχετε, που αρνείστε να τα βάλετε σε θυρίδα γιατί δεν εμπιστεύεστε τις τράπεζες - και καλά κάνετε εδώ που τα λέμε.
  Κάντε τώρα εικόνα, στις διάφορες δομές της Περιφέρειας Μακεδονίας, σχεδόν 70000 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων πάνω τους θα κουβαλάνε περιουσίες. Γιουχού!!!!

Ήταν μικρές, φιλικές συμβουλές τύπου ¨οδηγίες προς ναυτιλομένους" με την ευχή να τελειώσει γρήγορα αυτή η ιστορία και να γυρίσουν όλοι στα σπίτια τους.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ χρήσιμες οι οδηγίες! Θα 'παιρνα πάντως κι ένα τάπερ με κεφτεδάκια, προς τήρηση των παραδόσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή